Súgóközpont

Hogyan tudunk segíteni?

support

Fedezd fel az összes témát

Mekkora összeghez férhetnek hozzá a munkavállalók?
Munkáltatóként Te ismered a legjobban a kollégáid igényeit, illetve a cég belső szabályzatait, így a Te kezedben a döntés, hogy a munkavállalók mekkora összeghez férjenek hozzá. Ehhez négy alapvető számítási metódust teszünk lehetővé:
- Fix havi összeg: a teljes hónapra egy fix összeget oszthat be a munkavállaló
- Időarányosan növekvő: megadhatjátok a rendszer elérhetőségének kezdetekor, valamint végekor rendelkezésre álló keretet, ami két időpont között pedig időarányosan nő
- Bér időarányos része: a besorolási bérből kalkulált nettó bér (bruttó bér * 0.665) egy meghatározott százalékát is elérhetővé tehetitek időarányosan.
- Ledolgozott alapbér meghatározott része: amennyiben rendelkeztek valós idejű jelenlét-adatokkal, akár a ténylegesen ledolgozott alapbér egy meghatározott százalékát is elérhetővé tehetitek a munkavállalóitoknak.
Miért nem adósítja el a munkavállalókat?
A Salarify-on keresztül nem férhetnek hozzá olyan összeghez, amiért még nem dolgoztak meg, szemben a számukra alternatívaként elérhető pénzügyi termékekkel. Emellett több tanulmány is foglalkozik azzal, hogy milyen gyakoriságú bérkifizetés mellett tudják az emberek beosztani a fizetésüket, és azt találták, hogy minél kevésbé tudatos a munkavállaló a pénzügyeit illetően, annál gyakoribb bérkifizetés mellett tudja hatékonyan felhasználni a pénzét.
Biztonságban vannak a munkavállalók személyes adatai?
Természetesen. A bérszámfejtő szoftverekkel kialakított interfészek fejlesztésekor elsődleges szempont volt az adatbiztonság. A Salarify Microsoft Azure szervereken minden érzékeny személyes adatot titkosítva tárol, melyet kizárólag a rendszerünk képes olvasni.
Ki láthat rá a munkavállalók adataira?
A legtöbb érzékeny adathoz a Salarify kizárólag programatikus hozzáféréssel bír - tehát egyik kollégánk sem látja, csak a rendszerek közötti kommunikáció során kerül felhasználásra elérhető egyenleg és jogosultság meghatározásához. A legjobb felhasználói élmény érdekében az azonosításhoz szükséges adatokhoz az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégáink is rálátással bírnak.
Csak hó végén kapjuk meg a jelenléti adatokat. Így is bevezethető a Salarify?
Semmi akadálya! Bár a ténylegesen ledolgozott bért kizárólag valós idejű jelenléti adatok alapján tudjuk számítani, azonban ez sok munkáltatónál nem áll rendelkezésre hónap közben. Ezért hoztunk létre 3 további egyenlegszámítási módot, amivel jelenléti adatok nélkül is hozzáférést biztosíthattok a kollégáitoknak a már ledolgozott bérük egy részéhez. Mik ezek a módok? A GYIK 1. Kérdése választ ad rá! :)
Hogyan lehet ingyenes a Verify a munkáltatók és munkavállalók számára egyaránt?
A szolgáltatásért a bankok fizetnek, ezért a Verify minden munkáltató és alkalmazott számára jelenleg és a jövőben is ingyenesen használható.
A Verify üzemeltetése jár-e számunkra bármilyen többletadminisztrációval?
Nem, a bevezetés után a Verify teljesen automatikusan működik. Így a működtetése nem igényel semmilyen adminisztratív munkát a HR vagy a bérszámfejtési osztály részéről. Egyedül abban az esetben van szükség gyors és egyszerű frissítésre, ha újabb adatmezőt hoztok létre, mely érinti a munkáltatói igazolások adattartalmát.
A bankok különböző sablonú jövedelemigazolást kérnek, hogyan tud a Verify mindegyiknek megfelelni?
A Verify egy szabványos jövedelem-ellenőrzési formátumot használ, mely az MNB leányvállalatával, a BISZ Zrt-vel közösen került kialakításra, a banki igények figyelembevételével. Miután megtörtént a paraméterezés a bérszámfejtési osztállyal, a Verify képes kezelni az intézmények által igényelt egyéni sablonokat is.
Hogyan tudom munkavállalóként használni a Verify-t?
Nagyon egyszerűen! Munkavállalóként a regisztrációt követően csak jelentkezz be a Verify mobil app-ban vagy a webes felületen, válaszd ki, hogy mely pénzügyi intézménnyel szeretnéd megosztani a jövedelemigazolást, és kattints a Küldés gombra. Kész is vagy, a pénzügyi intézmény már hozzá is fér dokumentumokhoz.
Hogyan működik a Salarify Pay?
Ahogy napról napra dolgozol, úgy növekedik az elérhető Salarify egyenleged, amiből kedved szerint tudsz lekérni. Az egyenleget minden esetben a munkáltató kérése szerint határozzuk meg, így ez vagy egy fix bértömeg, vagy pedig egy a fizetéseddel arányosan növekvő összeg.
Mennyibe kerül a Salarify Pay?
Szolgáltatásunkat a munkáltatók nyújtják dolgozóiknak, így a Salarify használatáért a munkáltatók fizetnek nekünk egy előzetesen meghatározott havidíjat. Ennek köszönhetően a munkavállalóknak mi semmilyen díjat nem számítunk fel. (Előfordulhat azonban, hogy a munkáltatók egy kisebb összeget áthárítanak a dolgozókra, ami egy cégen belüli döntés.)
A Salarify Pay egy hitel termék?
Nem. Mi a már megkeresett béredhez adunk hozzáférést.
Kik használhatják a Salarify-t?
Minden olyan munkavállaló, akinek a munkáltatójával szerződéses kapcsolatban áll a Salarify.
Elérhető a munkáltatómnál a Salarify?
Hogyha nem találod munkáltatód a partnereink között, akkor szolgáltatásunk nálatok egyelőre nem elérhető. Teljes erővel dolgozunk azon, hogy minél több munkavállalóhoz eljuthassunk. Amennyiben szeretnéd, hogy a te munkahelyed a következők között legyen, írj nekünk chaten, és gyorsítsd meg a folyamatot, vagy mesélj rólunk a HR osztálynak.