In-house interjú
October 14, 2022

“Olyan társadalmi hatása van, ami pozitív és konstruktív…” - Interjú Párdi Bálinttal

A második in-house interjúnkban a Salarify üzletfejlesztésért felelős alelnökével, Párdi Bálinttal beszélgetünk. Szót ejtünk Bálint kezdeti éveiről, külföldi munkatapasztalatairól, de fény derül arra is, hogy miként látja a Salarify jövőjét. Csapjunk is bele!

Mesélj kicsit a karriered megkezdése előtti életedről! 

A német nyelvi vonal mindig is fontos szerepet játszott az életemben. Német nemzetiségi általános iskolába jártam, majd a gimnáziumban is emelt szinten tanultam a nyelvet. Egyetemen is a német szak lett a választottam, ennek ellenére nem a német diplomám lett a karrierem alapköve.

Hogyan alakult a karriered a kezdeti években?

Noha nem is a német diplomám, de a nyelv mindenképpen meghatározta a karrierem, ugyanis a Hewlett-Packard-nál kezdtem el dolgozni, német nyelvű Customer Service-en. Itt ciklikus, 3 havi előléptetésekkel jutottam el Senior Team Leader pozícióba, ahol a Vodafone németországi ügyfeleit támogattuk. Ezután szerettem volna magam nemzetközi környezetben is kipróbálni, egy olyan helyen, ahol az angol nyelvet napi szinten lehet használni, így esett a választásom Máltára. Ekkoriban már elkezdett fejlődni és növekedni a máltai üzleti élet, egyre több európai cég és üzletág jelent meg a szigetországban. Majd ezután kulturális okok, és a jövendőbeli feleségem megismerése miatt, úgy döntöttünk, hogy egy másik országban próbáljuk ki magunkat. Így dolgoztam Brightonban az American Express-nél pénzügyi és IT területen , majd a Madgex-nél (érdekesség, hogy a Salarify előtt ez volt az első startup tapasztalatom), később pedig Manchesterben a Vodafone-nál. Ezt követően a családalapítás miatt visszaköltöztünk Magyarországra, ahol a Hoffmann-La Roche akkoriban nyitott egy elég nagy SSC-t, és ott kezdtem el dolgozni Operations Manager/Head of IT pozícióban, ahol azon dolgoztunk a csapatommal, hogy a céget a következő digitalizációs szintre emeljük. Majd az egyik legnagyobb magyar tulajdonban lévő IT/Multimédia iparágban tevékenykedő cégnél dolgoztam ügyvezető igazgatóként. Itt a cég még mindig túl nagy volt ahhoz, hogy magamra szedjem azokat az üzletkötési és alapvető jogi ismereteket, amik elengedhetetlenek egy saját vállalkozás beindításához. 

Hogyan találkoztál a Salarify-jal?

Főként az előbb említettek miatt szerettem volna egy startup-nál dolgozni, illetve különösképpen kiemelném, hogy szerettem volna olyan valakinek dolgozni, mint például az ügyvezető igazgatónk, Radák Bence. Aki egy self made man, a semmiből épített egy olyan céget, ami azon kívül, hogy neki, mint egyénnek és a dolgozóinak sikert nyújt, van egy olyan társadalmi hatása, ami pozitív és konstruktív, és nem lehet vele visszaélni, csakis pluszt ad az embereknek. Kezdetben Magyarországon, majd pedig az európai országokban is. 

Milyen pozícióban dolgozol jelenleg, és mik az ezzel járó fő feladatok?

Head of Strategic Operations pozícióban csatlakoztam a céghez, hiszen abban van a legnagyobb tapasztalatom. Korán kifejeztem viszont érdeklődésemet az üzleti ágazat felé, és ebben megfelelő támogatást is kaptam. Így jelenleg az üzletfejlesztésért felelős alelnök vagyok, valamint emelett még operatív vezetője a Marketing, a Customer Success és a Sales csoportnak is. Alapvetően elsődleges fókuszunk Magyarország, tekintve, hogy itt már van egy széles pipeline-unk, ami hónapról-hónapra erősödik. Azzal foglalkozom, hogy minél hamarabb le tudjuk fedni a magyarországi munkavállalókat, vagyis az ország lakosságának minél nagyobb részének legyen egy olyan pszichológiai biztonsági öve, amivel pénzügyi nehézséggel járó helyzetekből ki tud mászni. Mindemellett, ahogy a cég növekszik, a fókuszpont is szélesedik, és Európa több országa is kilátásba kerül. Nem titkolt célunk, hogy az EU minél több lakosának lehetősége legyen hozzáférni a már ledolgozott béréhez.

Mit gondolsz és mit vársz a Salarify jövőjétől?

Ez egy érdekes kérdés, hiszen itt nem csak a Salarify jövőjéről beszélünk, hanem magáról az alap koncepcióról, az Earned Wage Access jövőjéről is. Az Egyesült Államokban már évtizedek óta jelen van, közkedvelt juttatási forma, illetve (ahogy lenni szokott, az USA után) Angliában is megjelent ez a jellegű igény a munkáltatóknál. Azt tapasztaljuk, hogy a bizonytalan globális pénzügyi helyzet, az emelkedő megélhetési költségek, és rezsidíjak miatt egy olyan jellegű megoldás, amit akkor tudunk igénybe venni, mikor igazán szükségünk van rá (téve ezt úgy, hogy nekünk ez egy fillérbe nem kerül) a vártnál is nagyobb segítséget jelent. Azt szeretnénk, hogy minél több EU állampolgár megértse azt, hogy ez más, mint egy hiteltermék, ez ingyen van, és a pénzügyei egészségét segíti elő. 

Utoljára pedig egy levezető kérdés… melyik a kedvenc irodai tárgyad?

Az első ügyfelünkkel, a Man At Work Kft.-vel kötött szerződésünk bekeretezett változata az iroda falán, mert az mindig emlékeztet arra, hogy honnan is indultunk, és hová szeretnénk eljutni a jövőben.

Együtt az okos pénzügyekért!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj első kézből praktikus tippjeinkről és időszakos kedvezményekről!