Munkahelyi jóllét
November 28, 2022

Keep it cool until Christmas - avagy, hogyan készülj fel tudatosan az ünnepekre

Embertömeg a plázában, rohangálás jobbra-balra, stresszes készülődés, rohamosan csökkenő egyenleg a bankszámlán… bizony, az ünnepi hangulat mellett sajnos ezek is jellemezni szokták a karácsonyi készülődést. A Salarify-nál arra gondoltunk, hogy segítünk ezektől a terhektől megszabadulva egy pénzügyileg, illetve mentálisan is kiegyensúlyozottabb hónapot teremteni. Az adventi időszakban ezért közösségi média felületeinken hasznos tippeket, ötleteket, inspiráló tartalmat osztunk meg Veletek, amivel szebbé és nyugodtabbá varázsolhatjátok az ünnepeket. 

Megtakarítási tippek

Ha őszinték akarunk lenni magunkkal, gyakran megesik, hogy a karácsonyi költekezés kicsit túlcsúszik a kereteken, és nagy összegeket költünk el. Ünnepi vacsorák, dekoráció, ajándékvásárlás… csak pár példa, ahol sok pénzt tudunk kiadni a kezeink közül, azonban tudatos hozzáállással és vásárlással nem kis összegeket spórolhatunk. 

Pontosan hogyan? Ezekre fogunk választ adni!

Ajándékötletek 

Valószínűleg mindenki kapott már 43. pár karácsonyi zoknit, számára érdektelen könyvet, vagy csokit karácsonyra. Nos, ezek nem tartoznak a legkreatívabb ajándékok közé, és nem is biztos, hogy az ajándékozott őszintén örülni fog neki. Készüljünk inkább személyre szabott, érdeklődési körnek megfelelő meglepetésekkel, ami garantáltan telitalálat lesz.

Nincs konkrét ötleted? Mutatunk!

Mentális felkészülés

A nagy rohanásban hajlamosak vagyok az adott teendők listájára figyelni, és minden mozzanatot a lehető legtökéletesebbre megtervezni, így végül nem tudjuk magunkat igazán átadni az ünnepi hangulatnak, és átszellemülni. Fontos azonban, hogy mentálisan is ráhangolódjunk a karácsonyra, kicsit meg tudjunk állni a nagy rohanásban, és stresszmentesen, “tiszta fejjel” vágjunk neki a családi ünneplésnek.

Mik a legjobb ötletek a mentális felkészülésre? Erről is szót ejtünk majd!

DIY ötletek

A DIY a do it yourself kifejezés rövidítése, ami magyarul annyit tesz: csináld magad. A karácsony egy kitűnő alkalom arra, hogy megtaláld a kézműveskedésben rejlő örömöket. Sokkal egyedibb, és személyhez szólóbb egy aranyos, kézzel készített tárgyat (pl. közös fotó egyedileg dekorált képkeretben) ajándékozni, mint valami minden második boltban fellelhető terméket a fa alá rakni.  Ráadásul nem csak a kézműves skillejinket fejleszthetjük a DIY ötletek megvalósítása során, hanem sok esetben nagyobb örömet is okozhatunk szeretteinknek ezekkel az (akár) apróságokkal, mint egy drága ajándékkal.

Hol is kezdjem? Segítünk!

Checklist

Legyünk őszinték… a karácsonynak vannak kötelező elemei. A bejglitől, a töltött káposztától, vagy a Reszkessetek, Betörők-től ugyan sokan kapnak herótot, mégis minden év végén előkerülnek. Természetesen vannak más tradicionális ételek, vagy karácsonyi filmek is, amiket muszáj egyszer az életben kipróbálni, hiszen hozzátartoznak a megfelelő ünnepi hangulat megteremtéséhez. 

Nem tudod hol keress új karácsonyi filmeket vagy ételeket? Hozunk egy listát!

Figyeld közösségi média felületeinket (Facebook, Instagram, LinkedIn) a fent említett tippekért és ötletekért az egész adventi időszakban! Instagram storyban minden nap látni fogsz izgalmas karácsonyi tartalmat, de a többi platformon is heti több alkalommal inspirálódhatsz. 

Tarts velünk Te is a tudatos karácsonyi készülődésben!

Együtt az okos pénzügyekért!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj első kézből praktikus tippjeinkről és időszakos kedvezményekről!